Motorsport ColourRaceCars StayInColourIn Képek

Anno nagy sikert aratott egy ugyanilyen című dal, 2020-ban pedig sokan ugyanerre bátorítják az embereket. A kifestő nem csak gyerekkori hobbi, főleg ha komoly versenygépeket lehet újra színezni. Erre pedig egyre több lehetőség van.

 

Lehet mondani, hogy sosem növünk fel, de a helyzet az, hogy az utóbbi években egyre több olyan színezőt lehet találni, amit felnőtteknek is készítenek. Megnyugtatja az embert, készségeket is fejleszt, szóval attól, hogy idősebbek lettünk, ez nem azt jelenti, hogy az ilyesmivel fel kell hagyni végleg.

Az utóbbi néhány hétben pedig egyre inkább népszerűek lettek és elszaporodtak az olyanok, ahol valamilyen versenyautót lehet kiszínezni. Sorra kerülnek fel a pokolian részletes képek és az eredmények, hogy ki mit tudott kihozni belőle.

Sokan vagyunk, akik gyerekként szerettek bele a versenyzés világába és bár akkor elvoltunk a meséket felidéző színezőkkel, meg gyűjtöttük a különféle rajzfilmekhez kapcsolódó cuccokat (lásd. egy bizonyos korosztálynál a Yu-Gi-Oh! kártyákat vagy a Pokemon labdákat), de voltunk azért néhányan, akik mit meg nem adtunk volna, ha egy olyat kapunk a kezünkbe, ahol például egy F1-es gépet kell újra festeni vagy éppen megalkotni rá bármilyen olyan új dizájnt, amit a fantáziánkra bíztunk és aztán olyan lesz, ahogy elképzeltük. 

Most ott tartunk, hogy erre kiváló lehetőségeink vannak, a neten talált képeket simán ki lehet nyomtatni és mondjuk a gyerekekkel neki lehet esni. A közösségi médiában pedig lehet eszmét cserélni, ki mire jutott ezekkel.

Lelőhelyek:

Csakhogy a legújabb és legfrissebb rajzokat vegyük alapul, ott vannak Will Pierce munkái. Róla tudni érdemes, hogy egy Airstream lakókocsiban éli az életét, másrészt hogy illusztrátorként dolgozik. Szakmája révén fantasztikus kis rajzokat hozott össze legendás és manapság ismert autókról vagy éppen ott van a 80-as évek ralijait megéneklő plakát, ami szintúgy nem kerülheti el a figyelmünket. 

A képek egyébként olyanok, mintha egy rajzfilmbe akarná belesűríteni a különféle legendákat, de annyi baj legyen, mókás, élvezhető és miért ne, ceruzát elő!

Ha van még olyan ember, akitől bármikor szívesen fogadjuk az ilyen alkotásokat, akkor az például Craig Scarborough. Ha valaki esetleg nem ismerné, nos ő jelenleg a Motorsport magazin technikai szakújságírója, rengeteg érdekességet szokott bemutatni még pedig elég részletesen. Elismert a szakmájában, hosszú évek óta foglalkozik többek között a Formula 1 technikai oldalával.

A Twitter oldalán pedig jó pár színezni valót találunk, ami egészen apró részletességgel lett kidolgozva. Ott van a Mercedes idei F1-es autója a W11, amit ha pályán eddig sajnos nem nagyon láthattunk, azért egy kinyomtatott papírlapon még éppen életre kelthetjük. Található még ott korábbi Red Bull, Ford GT, az a Brabham-BMW B52-es amivel Nelson Piquet történelmet írt, hiszen az 1983-as volt a Formula 1 történetében az első turbómotorral megszerzett világbajnoki cím. De ha esetleg ez sem lenne elég, akkor még MotoGP gép is van az albumban.  

Az ilyeneket, beleértve a mások által már elkészített munkákat is, a Twitteren a #ColourRaceCars hashtag alatt lehet a legkönnyebben megtalálni, néha tényleg egészen lenyűgöző dolgok jönnek szembe ott.

És ha már a Twitter, akkor érdemes egy pillantást vetni az autógyártókra is. A Mercedes is beleállt ebbe a kezdeményezésbe és versenyautóik mellett az egészen retro járművekig mindenfélét lehet ott találni. Ha pedig még tovább keresgélünk a jelenlegi WRC autók is elő bukkannak, szóval csak győzzünk válogatni.

Ugyanitt keresgélve lehetett rábukkanni azokra a szintén fantasztikus képekre, amiket az amerikai IMSA sportautó bajnokságon szereplő AIM Vasser Sullivan versenycsapat töltött fel. Ők a saját autóikról készült fotók alapján gyárották le ezeket.

Motorsport ColourRaceCars StayInColourIn Képek

A versenyautók többek közt a dizájnjaik által is válnak felismerhetővé, megjegyezhetővé, egyfajta arcod ad nekik és a csapatnak amelyek használják ezeket. Így tudunk mi is azonosulni velük, most pedig ezeket a színeket mi adhatjuk meg, bármit is képzeltünk el rájuk, de akár a meglévő festéseket is papírra vethetjük. Jó szórakozást mindenkinek! 

Itt vannak a linkek és a hashtagek amiket tehát megéri felkeresni:

https://www.dropbox.com/sh/lhav6tr4ydrcydu/AABan4qBJgAhHu6UtOMpvKsPa?dl=0

https://twitter.com/scarbstech

https://www.mercedes-benz.com/en/vehicles/passenger-cars/design-sketches/

#ColourRaceCars  #ColorYourBenz  #StayinColourIn

Képforrás: Mercedes-AMG-F1/AIM Vasser Sullivan - Twitter