FIFA  Esport Labdarúgás

A FIFA játéksorozat borítói általában elég vagányra sikeredtek, viszont a legújabb 21-es kiadásé kifejezetten megosztó lett. Ahogy a régiek, úgy valószínűleg ez is beleég majd az agyunkba, de vajon emlékszünk mindegyikre?

 

A játékot 1993 óta adják ki minden évben, ennyi idő távlatában pedig nagy nosztalgiával tekintünk vissza a régiekre, főleg a grafika szempontjából, amiből némeyik ma már kicsit nevetségesnek tűnik. Mindig is megvolt a maga vonzereje, hatalmas kultusza lett, a játékban megtalálható zenék és a borítók miatt pedig csak még könnyebb volt azonosulni vele.

Utóbbiakon már rengeteg neves játékos megfordult, főként úgy, hogy nem is volt mindig egységes. A nemzetközi verzió mellett, voltak olyan változatok, amelyek külön kontinensekre, vagy éppen egyes országokra koncentráltak. Ez már a korai időkben is megfigyelhető volt, a 98-as Road to Worldcup kiadáshoz is már hat féle borítót gyártottak, majd ez később tovább bővült. Így fordulhatott elő az is, hogy néhányszor volt magyar változat, melyeken Dzsudzsák Balázs volt látható. Több mint 100 játékos tűnt így fel, ezek közül is Wayne Rooney volt rajta a legtöbbször, a 06-os verziótól, egészen a 12-ig minden évben.

Ami a kvízt illeti, az egyszerűség kedvéért most a nemzetközi borítók adták az alapot. Jó játékot és sok sikert mindenkinek!

Képforrás: Fifplay