Ibrahimovic Serie A Milan Labdarúgás

Zlatan Ibrahimovic eddig már kilenc csapatnál játszott, most pedig ismét jubilálhatott. 

 

Aligha kell őt bárkinek is bemutatni. 38 évesen még mindig kiváló formában van és letette a névjegyét már több helyen is. Az AC Milan csapatát erősíti jelenleg, pályafutása során már második alkalommal, ráadásul most a piros-feketéknek igazán jól fut a szekér. Mióta Olaszországban is újraindulhatott a Seria A, a csapat még veretlen, a korábbi svéd válogatott pedig ebből két góllal és három gólpasszal vette ki a részét. Az is biztos, hogy a csapat meghosszabbította szerződését a szezon végéig, miután az már lejárt volna, de a kitolódott idény miatt szükség volt erre.

Zlatan tehát nem változik, sem a teljesítményét, sem a személyiségét tekintve. Azt pedig már megszokhattuk, hogy nem is ő lenne, ha nem nyilatkozna időről-időre valami igazán cifrát. Előző csapatánál Los Angelesben is tett érte, hogy rá irányuljon a figyelem, ez pedig most Milánóban sincs másképp. A pályán is nagyot alakít, de az egyik legutóbbi nyilatkozata is érdekesre sikerült. Amikor a csapatban betöltött szerepéről kérdezték ő annyit mondott, hogy „Elnök, edző és játékos vagyok egy személyben”. Akárhogyan is tekint magára, azt már elmondhatja, a Milánnal is megvolt a 100. tétmeccse.

Három helyen tudta eddig elérni ezt a számot, sorrendben, az Ajax, az Inter és a PSG csapatainál, szóval érdemes ezekre visszatekinteni.

Ajax:

Első légiós időszaka volt, 2001 és 2004 között, stabil kezdő pedig Ronald Koeman érkezésével lett. A 100. meccs itt a 2003-2004-es szezonban jött össze. Felemás érzései lehettek az Ajax szurkolóinak ebben a szezonban, miután a kupa siker nem jött össze és a Bajnokok Ligájában is csoport utolsóként estek ki, ám a holland bajnoki címet végül sikerült megszerezni. Zlatan jubileuma április elejére esett, a Feyenoord ellenében, ahol gólt is szerzett, az Ajax pedig 1-1-es döntetlent játszott. Az eltöltött évek alatt a két Eredivisie siker mellett holland kupát és szuperkupát is nyert a csapattal, majd később a Juventushoz szerződött.

Inter:

A San Sirót ketten használják, az Internazionale pedig szintúgy hadra foghatta a nagy Zlatant. Három idényt töltött el itt, mielőtt tovább állt volna a Barcelonába, a jubilálás pedig 2009 februárjában adatott meg neki. Akárcsak az Ajaxnál, itt is egy 1-1-es iksz lett az eredmény, az ellenfél pedig a Torino volt. Ha marad még egy évet, akkor a BL győzelem is meglehetett volna, hiszen 2010-ben José Mourinho irányításával ez is összejött a kék-feketéknek. Üres kézzel persze innen sem távozott, amíg itt volt mindegyik évben bajnokok lettek és egy szuperkupa trófea is az övék lett.

PSG:

Ha olyan csapatokat akarunk felsorolni amely sok nagyszerű játékossal és rengeteg pénzzel rendelkezik, mégsem nyertek még Bajnokok Ligáját, akkor a párizsiakat abszolút nem lehet kihagyni. Ibrahimovic viszont náluk sem tétlenkedett, csapatai közül itt játszotta a legtöbb meccset, összesen 180 alkalommal léphetett pályára. Ebben nagy szerepe volt annak is, hogy Franciaországban van Ligakupa is.

Négy évet töltött el ezen a helyen, a százast pedig pont az Olympique Marseille elleni rangadón érte el 2009 novemberében. A képet viszont árnyalja, hogy csak csereként állhatott be a 65. percben, mert bár alapember volt, a saroksérülése miatt még ott is kérdéses volt a játéka. Szerepelhetett végül, a meccset pedig 2-0-ra nyerték meg. Akárcsak az eddig felsorolt helyeken úgy a franciáknál is részese lehetett a sikerekben. A PSG-vel négy bajnoki címet, két kupa és három ligakupa trófeát szerzett.

Milan:

2010 augusztusában jelentették be, hogy a csapat tagja lesz, mégpedig kölcsönjátékosként. Mivel opciójuk volt rá, hogy rendesen is leigazolják, később éltek a lehetőséggel, ami jó döntés volt. Az első szezonban 21, még egy évvel később 35 góllal járult hozzá a sikerekhez, ami egy bajnoki címben, egy ezüstben, valamint egy szuperkupa győzelemben nyilvánult meg. Másodjára tavaly decemberben csatlakozott, ami egyben a visszatérés is volt Európába. Tekintve, hogy az utóbbi évek milyen rosszul alakultak a Milannál, úgy most még nagyobb értéke van annak a veretlenségi sorozatnak mely már kilenc meccse tart.

A 100. mérkőzését tehát a Parma ellen játszhatta ebben az együttesben, ünneplésre pedig egyébként is volt ok, hiszen 3-1-re nyertek, miután fordítottak a második félidőben. A jó széria tovább tart, így egy Európa Liga főtábla még simán összejöhet. Mindezek persze tovább emelhetik majd Ibra ázsióját és persze kicsit az egóját is.

Képforrás: AC Milan - Youtube