MLS  Indycar Amerika

Egy másik kontinens,  néhány izgalmas bajnokság és annak sztorijai. Íme pár dolog ami a múlthéten  Amerikában történt.

 

Nascar, IndyCar, MLS, MLB, NFL, NBA és még sorolhatnánk akár az egyetemi bajnokságok neveit is. Mind nagyon népszerű bajnokság, de itthon pl. az előbb felsoroltak közül csak kettőt közvetítenek. Pedig érdemes lenne megmutatni az embereknek ezeknek a bajnokságoknak a történéseit, úgy hogy ez a rovat erről fog szólni, megpróbálunk heti szinten néhány érdekes dolgot kiemelni az amerikai kontinensen történtekből.

Az Ibra show folyatódik:

Ha valaki kimondja Zlatan Ibrahimovic nevét, akkor eszünkbe juthat az, hogy eddig összesen 9 klubban játszott és ezt mindezt  hét országban és két különböző kontinensen tette és teszi mind a mai napig, a több mint 500 gól amit karrierje során szerzett eddig akár a klubokat, akár a válogatottat nézzük, meg persze az egyedülálló személyisége.

Utóbbi persze vagy szimpatikus valakinek vagy nem, de azt nem lehet tőle elvenni, hogy valahogy mindig a középpontba kerül. Ha csak azt az időszakot vesszük mióta a Los Angeles Galaxy játékosa lett, akkor egyből eszünkbe juthat ahogy a városi rivális Los Angeles FC ellen rögtön egy 35 méteres góllal sikerült bemutatkoznia. Azóta sem került rosszabb formába, de ha abban lenne is lenne miért rá figyelni. Idén júliusban az ESPN  riporterét szivatta, mikor arról volt szó, hogy ő tartja magát az MLS legjobbjának, viszont Carlos Vela jobban áll nála (pl. a góllövőlistán). Akkor kicsit a bajnokságot szólta le, mivel közölte, hogy Vela 29 évesen most az MLS-ben van a csúcson, ő pedig Európában volt ugyanakkor, ami nagy különbség

Ezúttal megint egy városi rangadón volt ő a sztár. Az első félidőben 15 perc alatt két gólt rámolt be, majd a 85. percben tette helyre csapattársát Sebastian Lletget-t, tekintve hogy valakinek az ellenfél játékosát is fogni kellett az LAFC szabadrúgásánál, így fogta, és simán odébblökte a srácot. A videó magáért beszél.

Egyszerr fent, egyszer lent:

Takuma Sato sok mindent elmondhat már magáról karrierjét tekintve. Volt pár évig F1-es pilóta, azóta az USA-ban is megvetette a lábát, hiszen még az Andretti színeiben 2017-ben az Indy 500-at is megnyerte. Az elmúlt két verseny során, viszont egy hét alatt megjárta a mennyet és a poklot egyaránt.

 Két héttel ezelőtt a Pocono Racewayen rendezett verseny leginkább az első körös drámáról maradhat emlékezetes, ott ugyanis egy csúnya tömegbalesetnek lehettek az emberek szemtanúi, márpedig annak elindítója Sato volt. Azok után ugyanis, hogy sikeresen összeakadt a szintén Indy 500 győztes Alexander Rossival még jópár embert magukkal rántottak, ezek közül pedig a legrosszabbul részben a japán járt, mert autója fejjel lefelé lógva állt meg, részben pedig Felix Rosenquist, akit a kerítés pörgetett meg párszor. Az eset annál is inkább ijesztő, hogy tavaly hasonló balesetet szenvedett el Robert Wickens, aminek elég csúnya vége lett. Sokan kiakadtak ezek után Sato-ra, az Indycar is vizsgálat alá helyezte a pilótát, a csapata persze megvédte őt, sőt, a fedélzeti kamerás felvételekkel próbálta bizonyítani annak ártatlanságát.

Egy héttel később viszont abszolút neki volt mákja, mégpedig három alkalommal is. A rajt után nem sokkal James Hinchcliffel és Ryan Hunter-Reay-el akadhatott volna össze, de ezúttal kimaradt a buliból, másodjára azért volt szerencséje, mert a sok-sok sárga zászlós periódus alatt Sebastian Bourdais is összetörte a gépet, ezek után pedig a kiállások többek közt Satónak jöttek ki az egyik legjobban. A harmadik eset pedig a futam legvégére jutott. Ő állt annak az öt fős bojnak az élén, ami a győzelemért csatázott, végül ő is maradt ott, igaz, tényleg borzasztóan kicsi különbséggel. Mindössze 0,0399 ezred másodperc maradt az előnyéből. Ezzel ez volt az idei második sikere, márpedig olyat, hogy ő egy Indy szezonban kétszer is győzzön, még nem csinált korábban.

Képforrás: Deseret.com